Home » Umum » Tips Mengenali Lelaki Melalui Zodiak
Tips Mengenali Lelaki Melalui Zodiak

Tips Mengenali Lelaki Melalui Zodiak

Bosan jugak kalau hari-hari bercakap pasal buat duit nie.. icon wink Tips Mengenali Lelaki Melalui Zodiak . Kali ni saya nak berkongsi sedikit cara mengenali lelaki melalui Zodiak(Bintang bukan Binatang). 

Leo (24 Julai – 23 Ogos) 

Orang nyer: penyayang, warm hearted, tidak kedekut bila mahu berkongsi kesenangan dan kemewahan dgn org yg disayangi nyer. Jejaka Leo ini juga seorg yg ambitious, self-centered tapi tak ego… (jejaka leo memang gitu).

Tips utk memikat: Sebagai pompuan, harus lah tunjuk kewanitaan yg selembut-lembut nyer. Kena tahu bagaimana menilai dan menghargai tiap2 ciri dan kualiti ada pada jejaka leo. 

WARNING: Jgn..saya ulangi..JGN bercakap atau memuji lelaki lain di hadapan LEO. Mereka tak suka dibanding-banding kan dgn org lain..mereka tu sensitif! Sikit sikit tak boleh, ader kang nanti merajok, balik bilang mak. 

Virgo (24 Ogos – 23 September) 

Org nyer: pemalu, tak pandai mengawal emosi, ceng’eng. Suka mencari perhatian dari pompuan. 

Tips utk memikat: Lelaki Virgo suka yg pendiam, tak kecoh,sofisticated,simple, jgn byk cakap..(cerewet pulak si virgo nie) So kenalah pandai menyerlahkan nilai2 kewanitaan, gaya yg manis, kelembutan dan tak lupa kesabaran..(virgo ceng’eng..kuat merajuk) 

WARNING: Bila pergi dating, jgn pakai yg ter “over welming”..virgo ini gatal..(chicky duck) kalau dia over gatal, kasi jer flying kick sama dia. 

Libra ( 24 Spetember – 23 Oktober) 

Org nyer: cerewet, posessive, takes tings lightly wen cums to quarrel tapi jujur dlm segala hal 

Tips utk memikat: Senang aje..Libra suka pompuan yg ceria, hapy go lucky..SO be urself 

WARNING: So bila nak date..makai lah make-up yg sederhana..tapi jgn lupa cover-up pimple jika ada..a big turn off for Libra pasal diorang ingat diorang nie semua hensem nak mampos. 

Scorpio ( 24 Oktober – 23 November) 

Ogr nyer: xtion serius, mudah cemburu, mood swing.. 

Tips utk memikat: Sentiasa menghargai nyer..nak bergayut pat talifon berjam-jam pun takpe! janji dgn dia, kerana Scorpio ini macam Libra juga, posessive. 

Tak suka berkongsi pompuan nyer dgn org lain. 

WARNING: Buat pilihan yg betol bila mahu memikat scorpio, kerana bila dah terjerat susah nak escape dari scorpio… (jgn kata guek tak kasi warning) 

Sagitarius ( 23 November – 21 December)

Org nyer: Fu..yoh..siapa dpt memang untung… Sagitarius org nyer hapi aje..suka (bergembira tepok tanggan sama2..la la la..) bawa partner jln2..sort of adventures 

Tips utk memikat: Sentiasa ada kan plan bila nak kluar..nenok wayang ke? kanoeing ke? anytink asal kan jgn membosan kan… 

WARNING: Jgn “u plan..i plan lah”..’confirm tak ada plan’. 

Capricon ( 22 December – 20 Januari)

Org Nyer: Egoistic, ada batu duduk di atas itu kepala, pendek kata Capricon seorg yg sukar nak meluar kan merasannya. Jarang sekali anda akan mendengar dia melafazkan ‘cinta’ pada anda 

Tips utk memikat: KOOL aje sis..nak tekel mereka bukan mudah..jgn give in selalu..ajar sikit..mereka jual mahal..kita jual lagi mahal 

WARNING: Macam layang2 putus tali..jual mahal..mahal jugak sis..jgn mahal sampai terputus tali..melepas lah kau nanti… 

Aquarius ( 21 Januari – 19 Februari) 

Org Nyer: Pijak semut tak mati.. 

Tips utk memikat: Kacang aje..sentiasa berpakaian cantik, glamer..comfirm dia sentiasa nak berkepit aje dgn u 

WARNING: Lelaki Aquarius nie cepat bosan dgn org..so sblm dia tingal kan kita..kita blah dulu 

Pisces (20 Februari – 20 Mac)

Org Nyer: Segak, bergaya, ngada-ngada, choosy.. 

Tips utk memikat: Kasi jer belacan… 

WARNING: Diorang tak suka macam belacan! 

Aries (21 Mac – 20 April) (Aku La NI)

Org Nyer: Anak mak! smart mamat. intelligent, 

Tips utk memikat: Bagus utk minah2 tudung (NO OFFENCE) but its true..Jejaka Aries suka wanita yg sopan, tata-tertip..bab nak bawa tunjuk mak so kena lah bawa balik yg bagus punya 

WARNING: Jika anda betol anda rasa aries ini pilihan anda, pilih lah. Kalau tidak, jgn lah main-mainkan hatinya. Hati dah luka sukar nak dibaiki. Macam moto yang dah rosak, makan bulan pat workshop baru baik. 

Taurus (21 April – 21 Mei)

Org nyer: Mencabar. garang seperti singa, takut seperti tikus. Mereka tidak tetap dgn pendirian sendiri… 

Tips utk memikat: Low profile sikit, mereka suka sesuatu yg mencabar, let him find out the real u.. 

WARNING: Kadan Kadang diorang suka buat kelakar sorang sorang… kesian takde orang lain layan… 

Gemini (22 Mei – 21 Jun) 

Org nyer: Gemok! egoistic, tak suka kalah. Kalau ada debate, jgn harap anda nak menang..dlm apa2 persoalan jua mereka ada aje alasan nyer 

Tips utk memikat: Sabar aje lah..be patient. Sebagai pompuan, mengalah lah sikit..lambat laun hati nyer akan lembut jugak..Lelaki Gemini niesuka pada pompuan yg lembut, hatinya akan lembut jua. 

WARNING: Jgn bersikap terlalu kasar dgn nyer..kalau dah tak tahan dgn mereka..blah aje jgn byk cakap..mereka panas baran. Tak guna bertengkar anda tak akan menang punya pasal diorang nak menang jer. 

Cancer ( 22 Jun – 23 Julai) 

Org nyer: Segak,Step kaya, bermurah hati, suka menunjuk-nunjuk dgn kemewahan..tetapi mereka adalah sebalik nyer..(berhati-hati ya) 

Tips utk memikat: Jgn pulak anda pun nak step kaya… nanti habis duit dikebas. 

WARNING: TOLONG Jgn terpedaya dgn kata manis nyer.. first first manis, kalau dah lamer jadi masam.. kadang kadang jadi basi..

13 comments

  1. Leo:
    hahaha….cam same jew…!

  2. Tak sama langsung dengan personaliti aku…Piece of crap

  3. Salam.jgn terlalu percaya pada "bintang2" ni..ada kalanya ia tak betul..ia hnya kajian

  4. kadang-kadang tu ade la kena cket2

  5. Baca untuk hiburan je bolehlah.. caya jgn..

    <abbr>zool’s last blog post..Tanaman Serai</abbr>

  6. erm…tapi kadang-kadang tu ade kena jgk apa andai yg diorg buat…tapi betol ke haram?

  7. Tapi kan bro..menurut fatwa…mempercayai mahupun membaca zodiak walaupun secara suka2 adalah haram…

    Baca sini untuk ulasan lanjut..

    <abbr>PakciQue’s last blog post..Catatan Kedua Untuk Hari Kedua</abbr>

  8. Aq dah tau…aq kat bahagian mn…ermm..Hoho…memang banyak kebenrnnya nyea…walaupun x100%.

    <abbr>KampungBoy’s last blog post..Pakej Evolusi Internet Dilancarkan….</abbr>

  9. Aku lelaki LEO.

    "Orang nyer: penyayang, warm hearted, tidak kedekut bila mahu berkongsi kesenangan dan kemewahan dgn org yg disayangi nyer. Jejaka Leo ini juga seorg yg ambitious, self-centered tapi tak ego… (jejaka leo memang gitu)."

    99% betul :) mungkin kajian tu berdasarkan diri aku..hehehe

    <abbr>Afzai Afandi’s last blog post..7 Kebahagian Dalam Hidup</abbr>

  10. yang betolnya camne yea???hehehe try crite cket

  11. aku libra..tapi cam lain jer ngan personaliti aku..hehe

  12. aku libra..tapi cam lain jer ngan personaliti aku..hehe

    <abbr>|1f34|-|1r3’s last blog post..How to put corner screen widget on your blog?</abbr>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Scroll To Top