Home » Isu Semasa » Dalam Negara » William St0rmFury Buat Post Minta Maaf
William St0rmFury Buat Post Minta Maaf

William St0rmFury Buat Post Minta Maaf

Apabila dikatakan pada malam ini laporan polis akan dibuat, Wiliam Stormfury(tidak tahu nama sebenar atau tidak) membuat satu thread meminta maaf atas gambar lawak yang dibuatnya.

Isu membuat gambar lawak berbaur mempersendakan Islam tersebut tidak dapat diterima oleh umat islam di negara ini.

Berikut petikan dari thread meminta maaf olehnya di forum carigold :

I realized that I have offended many people with my controversial topic. My intention was never to offend. That topic was made as a joke in accordance to the nature of the Kopitiam sub-section as a place to relax and unwind. Yes, you may question me on why I chose Islam and not any other religion but I have no excuse for that. What I did was wrong regardless of which religion it was targeted at.

I want to clarify that I am not an Islam hater and what I did, I did it only as a joke. But I did not foresee this happening. Perhaps I have been lulled by many years of living in religious harmony that I was deluded into thinking that it’s ok to poke fun at each others religion once in a while. Whatever it is, what’s done is done and I wish I could turn back the clock.

Once again, I wish to apologise to all Muslims that I may have offended and I promise never to do something like this again. This has been a very harsh lesson for me.

Sekian.

william William St0rmFury Buat Post Minta Maaf

Selepas perbincangan yang dibuat di thread tersebut, akhirnya kata putus oleh admin :

So i think this issue has fully resolved. I should close this topic from now on.

If there is still people who’re still unsatisfied how this issue treated & resolved here, you can still lodge a police report by your own effort.

For all Non Muslims in Malaysia, again we would like to coherence you that any religions in this world is not purposely for poking around especially when it comes to Islam itself. Please respect whichever religions they belongs to, by not doing something ****** that could hurt their feelings or touch sensitivity of any types of group they were. May we live peacefully & harmony even in this country, make a balance on all aspects not monopolise & throw far away any kind of hatred.

Let us also pray there will be no any kind of this issue will be evoked. If you think you’re strong, we’re getting stronger. If you think you’re smart, we’re getting smarter.

Thx.

Jadi sesiapa yang masih belum berpuashati boleh membuat report sendiri.

Jika anda adakah anda akan memaafkan?

16 comments

  1. Bagus bagi semua sebagai satu pengajaran dan kesedaran untuk menghormati satu sama lain.

  2. gogondolamedusa

    dah kena tangkap ke?
    hmmm malaysia…malaysia..
    kalo tang agame, nak tegakkan agame,
    silap sket trus tangkap,
    masuk isa, humban penjara, bunuh,
    kalo ajaran sesat cam ayah pin sampai skang x dpt tangkap,
    hina islam buat selambe je wat xtau.
    sial kpd pemimpin yg tidak benar2 mengamalkan cara hidup ISLAM n undang2 Islam!

  3. Tak perlu report polis. Terus bunuh saja.

    Aku tetap dengan pendirian yang lelaki ni wajib dibunuh!!!! Darahnya halal dibunuh oleh umat Islam!!!!!!

    Satu persediaan sedang dilakukan untuk membunuh lelaki ini. Berbagai maklumat sedang dikumpul dan tempat tinggalnya sedang diperhatikan.

    Demi Allah SWT, wajib bagi umat Islam bunuh Willian aka Stormfury. Kafir harbi seperti ini wajib dibunuh.

  4. cukuplah tu maaf, bukan cara yang baik berdakwah melalui saman menyaman.

    <abbr>marzuki yang hensem’s last blog post..Wajah Aku Telah Dialienkan</abbr>

  5. eh eh cina ni.. dah buat macam tu, senang2 je minta maaf… kata2 maaf tu mmg senang diungkapkan.. tapi ikhlas ke?

    lain kali nak buat ape ape fikir dulu.. ni ikut sedap hati je.. pelempang 2 kali kang baru tahu..

    orang macam ni yg menyebabkan orang melayu macam aku jadi takde mood nak berkawan ngan kawan2 cina yg aku ada.. padahal before we'll ok je..

    come on la.. ni malaysia.. nak buat onar, gi baik china tu.. belasah ko la nak cakap ape pon..

    dah duduk rumah orang, jaga la adab tertib.. hormat tuan rumah…

  6. yup…aku pon rasa patut dihukum…kenapa la agama Islam je asyik dipersendakan?aku pun tak paham dengan diaorang ni…

    amoi’s last blog post..Geng : Pengembaraan Bermula – Upin & Ipin Movie & Roadtour

  7. hey thanks =) your blog have lotsa stuffs wehh.. lolx

    <abbr>joshuaongys’s last blog post..Fast Update #38 FYP T__T</abbr>

  8. hoho..mmg xptut diperbesarkan..

    tpi kalu disenyapkan cmtu je..mkin lama makin galak la drg mmpermainkn agma lain..

    tu mnunjukan dia nih jenis x sensitif dgn agma org lain..

    ertikata lain..LEMBAB

    <abbr>amir’s last blog post..Tak Sia-sia Aku Berblogger</abbr>

  9. Maaf.. maaf jugak. Tapi tindakan harus diambil. Nak kata budak kecik, dah besar panjang. Takkanlah TAKDE AKAL dan tak tau nak bezakan antara GURAUAn DAN KUTUKAN.

    Kalau tak diambik tindakan, esok buat lagi.. then, minta maaf semula. Then minggu depan kutuk lagi agama Islam… lepas tu, minta maaf semula. Ingat ni perkara main-main ker?

    Kalau gitu, esok orang lain kutuk agama dia.. then the day after that, orang tu minta maaf kat forum. Settle. Boleh lah plak`kan?

    Kalau budak tadika (kindergarten), bolehlah dilepaskan. Tindakan harus diambil supaya dapat dijadikan pengajaran.

    *Berlembut biar kena pada tempatnya. Jangan sampai agama sendiri dihenyak-henyak dan di"kartun"kan.

  10. setel tak setel..

    kalo dh salah,kena bertanggungjawab..berani buat berani tanggung..

    tp bg aku,oke la kalo die mintak maaf..

    cuma kalo jadi lg camane,tak kesah sape2 pon wat..tiada maaf bagi mu..

    <abbr>wan’s last blog post..Download Highlight EPL 21 Febuary 2009</abbr>

  11. pada ak, xperlu diperbesar-besarkan lagi isu ni..dia dah buat permohonan maaf dan sedar kesilapan die..if this is his first time, we should give him another chance.. cukup la pengajaran yang dia dapat tu..at least, dia sedar dan mengaku..bukan keraskan kepala..

    <abbr>izzat’s last blog post..Who is The Winner of The Contest “Namakan Proton MPV”?</abbr>

  12. bagi aku…..perlu di beri tindakan yg sewajar nya

    <abbr>kita’s last blog post..Ramai Wanita Menjadi Mangsa Lelaki Gila</abbr>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Scroll To Top