Home » Isu Cinta » Ayat Romantik Ketika Bercinta Sehingga Berkahwin
Ayat Romantik Ketika Bercinta Sehingga Berkahwin

Ayat Romantik Ketika Bercinta Sehingga Berkahwin

Shopping
Awal Perkahwinan
Isteri : “Jom kita pergi shopping”
Suami : “Jom..dari duduk rumah, bosan plak..”

Pertengahan Perkahwinan
Isteri : “Jom kita pergi shopping”
Suami : “Abang penat laaa..Ayang pergi sendiri laaa..”

Penghujung perkahwinan
Isteri : “Jom kita pergi shopping”
Suami : “apa la shopping, buat habis duit jer..”

***

Makan
Awal Perkahwinan
Isteri : “Hari ini kita makan kedai ye..”
Suami : “OK..no problem..”

Pertengahan Perkahwinan
Isteri : “Hari ini kita makan kedai ye..”
Suami : “Awak tak boleh masak ke ?”

Penghujung perkahwinan
Isteri : “Hari ini kita makan kedai ye..”
Suami : “Lebih baik kawin lain yang boleh masak untuk abang”

***

Anak
Awal Perkahwinan
Isteri : “Ayang mengandung.. ”
Suami : “Abang tak sabar nak lihat anak kita..”

Pertengahan Perkahwinan
Isteri : “Abang tolong buat susu anak..”
Suami : “Abang mengantuk laa..ayang buat laaa..”

Penghujung perkahwinan
Isteri : “Cuba awak tegur anak tu sikit..”
Suami : “Haiii..anak awak..awak ajelah yang tegur…”

***

Kerja Rumah
Awal Perkahwinan
Isteri : “Ayang masak, abang kemas rumah ye..”
Suami : “OK..no problem..”

Pertengahan Perkahwinan
Isteri : “Ayang masak, abang kemas rumah ye…”
Suami : “Saya penat, awak ajelahh yang buat..”

Penghujung perkahwinan
Isteri : “Ayang masak, abang kemas rumah ye..”
Suami : “Awak tak boleh buat keee..”

***

Hadiah
Awal Perkahwinan
Isteri : “Sempena hari jadi saya, abang nak hadiahkan apa ?”
Suami : “Apa yang ayang inginkan..”

Pertengahan Perkahwinan
Isteri : “Sempena hari jadi saya, abang nak hadiahkan apa ?”
Suami : “Setiap tahun saya berikan…tak cukup lagi ke ?”

Penghujung perkahwinan
Isteri : “Sempena hari jadi saya, abang nak hadiahkan apa ?”
Suami : “Tak payah le hadiah-hadiahhhhh. …”

***

Masak
Awal Perkahwinan
Isteri : “Ayang tak pandai masak..”
Suami : “takpe, biar abang masak..”

Pertengahan Perkahwinan
Isteri : “Ayang tak pandai masak..”
Suami : “masak jer la apa2 jer..”

Penghujung perkahwinan
Isteri : “Ayang tak pandai masak..”
Suami : “awak ni memang pemalas..”

Romantik ke ni??? icon wink Ayat Romantik Ketika Bercinta Sehingga Berkahwin

12 comments

  1. Ya,aku setuju ayat romantik ni.Aku tak nak bising2 tapi memang benar pun apa yang di tulis tu..kesian aku,hehe..

  2. Whuaaaa, Terpesat kemari dari 'puisi cinta' dari om gugel. Numpang lewat aja sambil mengucapkan salam kenal dan selamat malam. ^_^

  3. princess aree

    hai!! mmg best lau kite ad couple yg romantik.. tp jgn la lelebih sangat..tp lau da syg, sume bnde yg x elok pon kate elok..pelik2..e2 la dunia skarang..

  4. aku print out benda ni kasik kat DIA

    harap2 DIA paham la

    belom kawin lg DIA dah wat pe'el sndiri

    klu dah kwin aku xtau la

    tp syg punyer pasal aku kene usaha

    doakan aku berjaya mengubah DIA jadi seorg lelaki bertgjwb

  5. best sgt dpt pkwe romantik..hehe………i love u….

  6. Fuh.. semoga aku takkan pernah berlaku begitu pada bakal isteri aku nnt.. aminnn…

    <abbr>Mr.Bintang’s last blog post..Aq Merapu, Tag & Contest</abbr>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Scroll To Top