Home » Isu Semasa » Dalam Negara » Video Youtube Budak Sekolah St Augustine,Betong Ajuk Orang Islam Sembahyang Jemaah Dalam Gereja
Adobe Flash Plugin is required to see this video. Click Get The Latest Flash Player [Desktop]
or
Get The Free Flash Player Browser [Android User]

Video Youtube Budak Sekolah St Augustine,Betong Ajuk Orang Islam Sembahyang Jemaah Dalam Gereja

Memang menyirap tengok video ini. Ayat last budak ni memang tak tahan dengar “No More Muslim Muslim Is Ajaran Sesat”.

Disini saya sertakan keratan akhbar mengenai isu ini, saya tidak pasti keratan akhbar ini dipetik dari mana.

hina islam lagi Video Youtube Budak Sekolah St Augustine,Betong Ajuk Orang Islam Sembahyang Jemaah Dalam Gereja

Menurut seorang ahli forum cari.com.my pula pelajar-pelajar ini ialah student rakannya di Sekolah Menengah St Augutine,Betong, Sarawak.

hmmm.. x sangka berita ni dah tersebar meluas.

Sebenarnya, bebudak ni students kawan aku kat smk st augustine, betong, sarawak. X silap anak pengetua sek tu pun terlibat sama. HELL!

Kalau ikutkan diorang nak senyapkan benda ni, tapi kes dah sampai ke bukit aman. So, padanla muka diorang tu hahaha…

I heard budak yang mengajuk2 azan tu sekarang ni tengah kat wad, kena sakit kejang otot/Crem [erkk how to spell?], sebab takut sangat….bebudak muslim nak bantai dah diorang ni.

tapi disebabkan ada diantara diorang ni anak pengetua, so diorang awal2 lagi dah dinyorokkan…

Ini sebenarnya pengajaran juga kepada umat Islam, kita tidak suka orang lain mengejek agama kita jadi jangan sesekali kita buat perkara yang sama dengan mengejek secara sengaja atau tidak agama lain.

Jadi, kalau dengar budak ni dah mati kena hentak paham-paham jela kenapa kan? Rasa ini isu sangat sensitif untuk dipermainkan. Jika dulu hanya isu gambar hina islam pun dah menjadi isu inikan pula dengan video sebegini.

Ini bukan kes pertama Islam dihina dinegara sendiri. Kenapa agaknya orang bukan islam terlalu berani seolah-olah isu ini bukan isu besar. Sampai bila kita orang islam akan dihina dan dipermain-mainkan di negara sendiri?

“Melayu(Islam) Tak Pernah Lupa”

p/s : Kalau video dah tak avalaible atau dah didelete oleh youtube bagitau saya di ruangan komen.

Video asal telah ditukar dengan video demi menjaga keamanan sejagat 1Malaysia

10 Min Brief_Cat Stevens’ beautiful journey to islam

114 comments

  1. opsttt! silap, bkn AKU tp jasmine slalu hepy….soryy….cuba anda baca n add name Jasmine Slalu Hepy…..dasyat wooo..

  2. klu yg mcm ni dah cekup macamana plak yg berlaku kat laman facebook?..mangsa mnggunakan add name HATI SLALU HEPY.. anda buka add name 2 dan anda nilai sendiri apa yg tercatat kat add name 2…ntah sape lah hamba Allah ni yg berani sesangat…

  3. damn.. terrorist shut up

  4. alhamdulillah….amin.

  5. ada sesapa boleh terjemah tak bahasa arab ni pasal thiery henry convert to ISLAM

    <object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/sGSx2PuYxOk&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/sGSx2PuYxOk&hl=en_US&fs=1&&quot; type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

  6. Nie semua punca dari najib monggolia la nie… 1 MALAYSIA..

    TAK CUKUP NEGARA–BANGSA– DAN SEKARANG NIE AGAMA PULAK NAK DIGADAI?..

    AKU LEH GERENTI TAK ADA SATU PUN TINDAKAN KERAS AKAN DIAMBIL OLEH KERAJAAN.

    DULU HAK ORANG MELAYU DIPERTIKAI, SEKARANG AGAMA PLAK? PAS NIE KORANG TENGOK AGAMA MANA PULAK YG NK MAINKAN ISLAM…

    "KONSEP 1 MALAYSIA NIE SATU HARI NANTI AKAN MEMUSNAHKAN MALAYSIA"

    PIKIR-PIKIRLAH SENDIRI YE

  7. Memang nak mampus budak2 nie. Gerrrrammmm aku tgk.

  8. klo aq jumpe bdk 2 siap r!! aq cincang aq ptong wt sate!!! kjam thp firaun nieyh.

  9. bdk bedebah!!! korg 2 la laknat bodoh! sembah patung! sdr r dri 2 ckit!!! (blz dendam-blz dendam). hormat r ckit ngok! ktorg nie 1 m'sia. sesama mnusia!!! bahlul!! toyol!!

  10. lahanat la korg!!! agama korgtu yg sesat lgi mau cakap islam ajaran sesat.. pale otak korg!!! ish..geramnye aku tgk budak2ni ejek2 cara org islam sembahyang plak!!! semoga allah memberikan balasan kepada mereka mereka yg mengutuk & menghina islamni…amin!!!

  11. kta brdoa agr allah mmberi pngjaran thdp mrka dn ksedran thdp apa yg mreka tlh lakukn. dgn itu mreka akn insaf dn ana bhrp mrka trbka hati utk mngenal apa itu islam.ini yg kta hrpkn.islam bkmbg dn org yg bkn islam pn rsa kagum dgn pa yg tlh tjad dn mayb mcari kbenarn nya. api kta beri air………

  12. tau pulak takut..memang diorang dah dididik supaya bencikan islam..cuma kali ni video dah tersebar

  13. Memang ANAK PENGETUA! NAMA PENGETUA PAUL AK LANGGANG.. ANAK pun tak reti nak ajar.. Ada ka patut hina islam?? Bahalul betul… SIAL!!!

  14. salam

    bibiK yang amatlah 'CERDIK'…

    maner ader wartawan al-islam tu menghina church, hanya buang roti tu aja..sbb diorg tak tau benda tu benda suci bagi christian…kat UK pun ada benda macam ni, lagi teruk sbb pelajar tu pakai tudung buat rakaman kat dalam masjid…tapi tak bising pun…

    kes kat betong ni lain, ni terang2 menghina solat/azan…ko paham tak..

    kalo kecik lagi tak baligh takper la bleh dimaafkan tapi ni smua da besar2..dah paham pasal agama..

    kalo dapat bebudak ni mmg tak hidupla diorg ni..

Scroll To Top