Home » Sukan » Penyokong Kelantan Mati Selepas Perlawanan Suku Akhir Piala Malaysia
Adobe Flash Plugin is required to see this video. Click Get The Latest Flash Player [Desktop]
or
Get The Free Flash Player Browser [Android User]

Penyokong Kelantan Mati Selepas Perlawanan Suku Akhir Piala Malaysia

Main bola tak la seberapa tapi gaduhnya lebih-lebih sampai meragut nyawa. Namun dalam akhbar hari ini, mengesahkan penyokong Kelantan yang meninggal itu disebabkan sesak nafas.

KUALA LUMPUR: Seorang penyokong pasukan Kelantan mati dipercayai akibat sesak nafas ketika bersesak keluar daripada Stadium Shah Alam selepas tamat perlawanan suku akhir pertama Piala Malaysia antara Selangor dan
Kelantan, malam tadi.

Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Noor Azam Jamaluddin berkata, lelaki yang dipercayai berumur 39 tahun itu telah dibawa ke Hospital Tuanku Ampuan Rahimah, Klang untuk pemeriksaan lanjut.

“Menurut rakannya, si mati pada mulanya mengalami sesak nafas ketika perlawanan berlangsung, namun, ketika ditanya sama Ada okay atau tidak, dia kata okay.

“Namun keadaan mangsa semakin teruk ketika mahu keluar dari stadium selepas tamat perlawanan sebelum meninggal dunia,” katanya hari ini.

Ketika itu, berlaku sedikit kekecohan di luar stadium sejurus tamat perlawanan selepas penyokong kedua-dua pasukan melakukan provokasi terhadap lawan masing-masing, namun berjaya disuraikan oleh Pasukan Simpanan Persekutuan (FRU).

Pada perlawanan suku akhir pertama itu, tuan rumah terikat tanpa jaringan dengan Kelantan, dan perlawanan suku akhir kedua akan berlangsung di Stadium Sultan Muhammad ke 1V di Kota Bharu, Sabtu ini. -Bernama

Keputusan seri 0-0 sehingga tamat perlawanan. Pasti Sabtu ini satu lagi pergaduhan akan berlaku apabila Selangor bertandang ke Kelantan.

Beberapa gambar pergaduhan Selangor Vs Kelantan Suku Akhir Piala Malaysia malam tadi.

pergaduhan selangor vs kelantan 2 Penyokong Kelantan Mati Selepas Perlawanan Suku Akhir Piala Malaysiapergaduhan selangor vs kelantan 3 Penyokong Kelantan Mati Selepas Perlawanan Suku Akhir Piala Malaysiapergaduhan selangor vs kelantan 4 Penyokong Kelantan Mati Selepas Perlawanan Suku Akhir Piala Malaysia

pergaduhan selangor vs kelantan 5 Penyokong Kelantan Mati Selepas Perlawanan Suku Akhir Piala Malaysia

14 comments

  1. Pasai bola pon org boleh matiiiiiii

  2. Salam.. Panas2 lagi nih!!… Gambar Penyokong Selangor ditumbuk penyokong Kelantan di Stadium Sultan Muhammad ke 4 semalam!!! Mesti tengok punye gamabr bro!!!

  3. anok jati kelate

    apela nk gadoh2 ni x baek kite sebagai umat islam harus bersabar x mau ar gadoh2 ni so mite maaf antare satu same lain kawe x suko ore gocoh2 ni adoiiiii…..

  4. gomo klate gomo

    jgn sangka org klate truk,org klantan xsteruk yg disngkakan.org klantan pntang dicbr..klu cri psl diorang mula la naik angin.so jgn cr psl dgn org klantan.kte sbgai umat xleh nk brmusuh..mng klh adt permainan..

  5. sian player slangor

    semalam kalah lawan kelantan

    arini kalah 6-0 ngan s'por

    sape la arrange perlawanan berturut2 mcm tu

    penat la member…

    apela…

    bole ke comment kat cini

    xtau nak komplen kat sape

  6. saya sokong penuh penyokong selangor tak pegi kelantan jumaat ni.buat apa pegi kalau nyawa terancam.kalau selangor kalah takpe,kalau menang silap2 pemain tak balik negeri la…lebih baik tengok selangor vs singapore sabtu ni..gerenti tak gaduh..

  7. X yah tgk bola lg senang da..

  8. rasanya penyokong selangor lebih baik xpayah pergi sabtu ni…untuk keselamatan….tak memang polis kena kawal ketat gila

  9. aduss… skrg tgk bola pn leh mati nh…
    xphm btl…
    Tu la org men bola ngn peminat2 die..
    t'ingt msa aku men rugby dlu, bergasak mcm org nk mampos dlm padang, tp kt luar siap ajak lepak minum lg tuh…

  10. Salam

    Takziah kepad akeluarga mangsa dan arwah. pasla pergaduhan takleh nak komen byk sangat.takleh provokasi.Tapi sejarah dah mengajar kita.Kelantan memang mempunyai penyokong extreme. So jgn lakukan provokasi.

    Kesa gaduh pon sebab provokasi. menurut FRU bila dah seri penyokong kelantan sure mengeluh dn menghentam.tapi penyokong selangor provok lagi.tehn Api+ minyak= sendiri mau ingatla… dan sepatutnya penyokong kelantan bersabar.

    Kedua-pihak ada silap dan salah..marila bermaaf2an..Selamat Zul kaedah..dan bakal Zulhijah ( dkt dah raya korban)

  11. where's my golo

    Dijemput semua penyokong Selangor datang ke second-leg di Stadium Sultan Mohd ke-IV di Kota Bharu Jumaat ini.

    Kami sediakan ketupat-dakap dan pulut kuning untuk menjamu anda semua.

    Sila beritahu laluan perjalanan serta tempat penginapan untuk kami hantar sajian istimewa.

  12. adushhh,,,

    kenapa sampai gadoh2 eh???

    pelik dan heran~~

  13. kelantan mampos

    [delete by admin]

    admin : jgn nak buat provokasi kat sini…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Scroll To Top