Home » Variasi » Tahukah Anda? » Tentukan Jantina Anak Dengan Kalendar Cina
Tentukan Jantina Anak Dengan Kalendar Cina

Tentukan Jantina Anak Dengan Kalendar Cina

Ramai pasangan yang nak kan anak sepasang. Tapi ada jugak yang tersasar dari matlamat, sampaikan TER-dapat semua anak lelaki atau semua anak perempuan.

Ada caranya, untuk tentukan jantina anak. Jom kita tengok..

image Tentukan Jantina Anak Dengan Kalendar Cina

Ini namanya kalendar cina yang dah lama di kaji dan diguna pakai oleh orang cina sejak beratus tahun dulu. Sebab tu korang selalu nampak mostly Chinese anak mesti sepasang. Kalendar ni dah ada range umur dari 18-45 tahun. So, yang bawah umur dan tak kahwin lagi. Jangan gatal gatal kira!

Cara nak kira? Senang je…

Katakanlah,

Umur anda 27 tahun dan anda mahukan anak perempuan.

Menurut kalendar cina, bayi perempuan akan dilahirkan  dalam bulan:

  • January
  • Mac
  • Mei
  • June
  • November

image1 Tentukan Jantina Anak Dengan Kalendar Cina

  1. Pilih jantina bayi. G=girl, B=boy
  2. Tengok umur anda ketika hendak melahirkan
  3. Tengok bulan kelahiran, dan pilih.
  4. Berusaha!

Kalau anda pilih untuk melahirkan pada bulan Mei 2010, jadi proses ‘menanam benih’ kenalah buat 9-10 bulan sebelum bulan Mei 2010. Maksudnya, dalam bulan July 2009 korang kena berusaha sehabis baik untuk ‘tanam benih‘.

Mudah je caranya. Keberkesanan kalendar hampir 99% tepat. Ramai yang kata jangkaan jantina anak tepat mengikut kiraan kalendar cina ni. Tapi tu kalau tak salah kira la.

Ada jugak petua orang melayu, petua islam jugak. Tapi menjurus soal pemakanan and cara kita berjimak/bersetubuh ehem2 gitu. Untuk yang malas nak kisah soal pemakanan and cara berjimak tu boleh la try cara ni. Lebih senang. Tapi kalau jangkaan tak mengena janganlah dibuang baby tu. Anak apa pon semua amanat Tuhan. Jaga dan didik dia sebaik mungkin =)

Selamat mengira dan ‘tanam benih‘ untuk yang dah kahwin sahaja!

34 comments

  1. kalau ikut maksud, bukan ke conceiving age tu waktu hamil / umur hamil bukan umur waktu melahirkan? saya pernah cuba kira(guna umur semasa minggu pertama hamil) untuk beberapa orang kawan and most of the predictions are true..dengan izin Allah. Selamat mencuba

  2. Due sy 7.5.2013, saya lahir pd 26.01.1980. Apa jantina anak sy, scan x nampak

  3. sy dah kira ntah btul ke x. sy lahir 2/4/83. due bsalin bulan 8 2013.. ikut kat kalendar tu anak girl ke?

  4. Assalammualaikum. sya dah kira tp macam x yakin boleh tolong kirakan x dan bile boleh saya bersama suami untuk dapatkan anak perempuan. saya dah ada 3 orang anak lelaki. Tarikh lahir sya 28/1/1980. tq tolong ye he he he

  5. sy rancang nak dpt bby boy….thun 2013 mcm mna kiraan nya ye…lahir 09-07-1984

  6. saya lahir 08.12.1970 jd maknanya disember tahun ni saya masuk 42 tahun. Anak saya ada 3 orang dan semua perempuan… so sekarang saya nak cuba sekali lg dapatkan anak LELAKI so boleh bantu saya? tq

  7. saya nak kan anak perempuan.umur saya 33 tahun depan 34 macam mana

  8. Sy lhr pd 10/1/1984, sy terign nak bb girl. Tp x tahu nak kira, bila ya masa yg sesuai utk mnnm bnh. Klu blh sy nak brsln thn 2013.

    • kalau sekarang masa paling sesuai ..cuma dapat ke x baby girl tu semua kuasa tuhan .. jgn terlalu yakin ye dgn ramalan kalender ni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Scroll To Top