Home » Isu Cinta » Menghilangkan Love Bite (Gigitan Cinta)
Menghilangkan Love Bite (Gigitan Cinta)

Menghilangkan Love Bite (Gigitan Cinta)

Anda semestinya tidak suka ataupun tidak mahu “love bite” anda bersama pasangan anda menjadi bahan sindiran teman kerja di pejabat, dan perkara ini membuatkan anda seolah-olah fobia apabila setiap kali suami/isteri anda mahu mencium anda terutamanya di bahagian leher iaitu bahagian paling susah untuk dicover. Anda takut…! Terdapat beberapa petua untuk menghilangkan gigitan cinta ini.

Artikel ini bukan menggalakkan orang yang belum berkahwin untuk melakukan gigitan cinta.

1) Dengan sebiji panadol, hancurkan ia dan letakkan sedikit air. Kemudian sapukan panadol tersebut pada kawasan yang terdapat bekas gigitan dan biarkan sehingga 10 ke15 minit. Anda juga boleh menunggu sehingga campuran serbuk panadol dan air itu kering. Setelah selesai bersihkan dgn air.

2) Jika warna merah-kemerahan masih kelihatan, anda ratakan sedikit cecair  eyeMo (ubat pencuci mata) pada kawasan tersebut. Biarkan selama beberapa minit.

3) Setelah selesai, anda sapukan kawasan tersebut dengan ais sehingga kesan gigitan mula tidak kelihatan.

4) Jika masih tidak mujarab, anda boleh mencari bawang putih. Belah bawang putih kepada dua bahagian. Kemudian gosokkan ia ke kawasan gigitan perlahan-lahan sehingga  pudar warna pada kesan gigitan.

Berikut adalah beberapa tips untuk hilangkan kesan gigitan cinta. Harap dapat membantu anda yang mempunyai masalah ini. Selamat mencuba.

Sekian….Ada tips tambahan boleh kongsi bersama di ruangan komen. Bagaimanapun, jangan buat gigitan cinta sampai lumpuh suami/isteri anda seperti artikel sebelum ini.

8 comments

  1. walaupun blum lg kawin..
    tp tips ni memang menarik..
    elak kene sindir…
    hehehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Scroll To Top