Select Page

Author: Editor

|What I Want to Know | Link Exchange

Untuk pengetahuan korang semua, selangor2u.com (S2u) ni aku beli dari RK sebenarnya. Jadi aku memang baru saje berblog di s2u nie… Jadi, kalau ada sape-sape nak exchange link ngan s2u, just komen kat post nie k… Sememangnya aku mengalu-alukan untuk korang link exchange ngn aku… Walaupon blog aku nie belum lagi ada banyak entry,aku akan berusaha untuk mendisiplin kan diri untuk menambah setiap hari 2,3 entry seminggu…hoho JOM EXCHANGE LINK dgn...

Read More

|Blogspot Tips|Buat Blog Guna Blogger/Blogspot- Sign Up

Disini saya ingin berkongsi sedikit sebanyak Bagaimana Untuk Membuat Blog Menggunakan Blogspot. Step #1 Anda perlulah mempunyai email Gmail Daftar akaun gmail disini Step #2 Sekarang anda telah pun mempunyai akaun gmail, jadi anda telah boleh mendaftar akaun menggunakan blogger. Click disini untuk membuka akaun blogger. Anda akan lihat paparan seperti dibawah: Step #3 Lengkapkan maklumat-maklumat yang dikehendaki seperti dibawah: Step #4 Seterusnya namakan blog yang anda mahukan,contohnya seperti koleksi-upin-ipin.blogspot Kemudian,check terlebih dahulu nama blog pilihan anda masih available ataupun tidak. Step #5 Buat pilihan template untuk blog anda. Template yang disediakan adalah template-template yang basic,saya akan ceritakan bagaimana untuk menukar teemplate anda kepada template yang lebih menarik pada post selepas ini. Step #6 Sekarang anda telah boleh membuat posting kedalam blog anda. Hanya 6 langkah mudah untuk anda memiliki blog anda sendiri. Pada satu akaun dengan blogger, anda boleh membuat seberapa banyak blog yang anda mahukan, bukan hanya terhad satu akaun untuk satu blog. Jadi, jika anda mahu menambah blog, anda hanya perlu create new blog pada akaun yang sama menggunakan email yang...

Read More