Select Page

Bekas Juara Raja Lawak Berkumpulan di Tahan Kerana Dadah

TUARAN: Seorang pelawak berkumpulan yang pernah menjuarai program Raja Lawak ditahan polis kerana disyaki terbabit dalam penyalahgunaan dadah selepas ditemui ‘merayau tanpa tujuan’ di pekan ini, kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira jam 10 malam itu, artis berusia lingkungan 20-an terbabit dilihat berjalan seorang diri di kaki lima bangunan dalam keadaan mencurigakan, menyebabkan dia ditahan anggota Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Tuaran.

Difahamkan, selepas ditahan pelawak itu dibawa ke IPD Tuaran untuk siasatan lanjut dan sumber mengesahkan ujian air kencing terhadap artis yang masih aktif berlawak itu didapati positif mengambil dadah.

Berikutan itu, artis terbabit yang masih bujang ditahan reman selama empat hari di IPD Tuaran bagi membantu siasatan. Sabit kesalahan, dia boleh dihadapkan ke mahkamah mengikut Akta Dadah Berbahaya (ADB) 1952.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Tuaran, Deputi Superintendan Zaharudin Rasip, ketika dihubungi enggan memberi sebarang ulasan kerana masih belum menerima laporan daripada pihak bawahannya. (HMETRO, 06,10,2011)

ANALISIS

Juara RL 1 : Yus

Juara RL 2 : Nabil

Juara RL 3 : SEPAH

Juara RL 4 : KECIK

Juara RL 5 : Man

Individu ini ditangkap di Tuaran, Sabah. Kumpulan KECIK berasal dari Sabah manakala SEPAH pula dari Johor.

Semalam juga adanya pelancaran album dan nama baru Kumpulan SEPAH (SEPAHTU) di Kuala Lumpur.

 

1 Comment

  1. wandisini

    tak susah nak teka kerana analisis telah disediakan 🙂

    Reply

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *