Hati-hati Apabila Mendapat Email Dari CIMBCLICKS
Semalam ketika mengeluarkan duit di mesin ATM CIMB terbaca notis yang tertampal di mesin ATM agar berhati-hati dengan email kononnya dari CIMB.
Erm, tidak sampai 24jam hari ini saya sendiri telah pon mendapat emel tersebut.
Emelnya seperti dibawah :
Dear Valued Customer,
We placed an hold on your account for security reasons as we detected several invalid logon attempts from a blacklisted location. Your immediate attention is required to activate and restore access to your account.
Activate Now
http://www.cimbclicks.com.my/start.htmlNote: Your account will be closed if not resolved within 10 minutes of notice.
Sincerely,
CIMB Bank
Jika anda ambil mudah tanpa mengkaji dahulu siapa sebenarnya memberikan emel ini kepada anda mungkin anda akan terus klik pada emel yang diberikan.
Pengirim EMEL : CIMB Bank <alert@alert-firstx10.com>
Sebenarnya link ini http://www.cimbclicks.com.my/start.html asalnya di link kan ke link ini http://www.startclicks-net.com/CIMB-Online.htm .
Jadi jika anda juga mendapat emel sebegini sila abaikan kerana saya tidak rasa CIMB akan memberi notis apa-apa melalui emel.
WEBSITE CIMB KLIK








selalu sangatnampak. bosan gila. takde idea yg kreatif sket ker..
abrablog’s last blog post..Adsense Alternative Combination: Make Money Online with DocStoc
[Reply]