Internet & Teknologi

Perkongsian Mengenai Tip Berblog,Buat Duit Di Internet/Blog, SCAM Program dan Juga Isu Teknologi Semasa

Isu Cinta

Kisah-kisah cinta,tips untuk lelaki & wanita,dating tips, tips mengekalkan kasih sayang rumah tangga

Mp3 & Lyrics

Lirik-lirik lagu terbaru yang top, video klip lagu-lagu artis pujaan anda,sokonglah industri hiburan tanah air

Permotoran

Automotive News – news, reviews, motoring tips Includes cars, bikes, trucks

Picture/Wallpaper

Koleksi gambar-gambar menarik,pelik,seram dan pelbagai ragam dikongsi disini

Home » Tahukah Anda?

10 Kelebihan Seks Untuk Kesihatan

10 Kelebihan Seks Untuk Kesihatan
Submitted by mazuki on Friday, 10 April 200911 Comments | 3,055 views|
Share

Selangor2u Forum| Register | Login | Lost Password | Beriklan Percuma

Walaupun dikatakan banyak kelebihan dari segi kesihatan mengenai seks ini bukan bermakna anda boleh melakukan seks bagi yang belum berkahwin bagi orang islam.

Berikut 10 kelebihan seks buat kesihatan:

1. Menjadikan awet muda. Menurut penelitian, orang yang melakukan hubungan seksual tiga kali dalam seminggu terlihat empat sampai tujuh tahun lebih muda. Hal ini karena seks merupakan bentuk olah raga yang memberikan peremajaan kulit. Hubungan seks dilakukan dengan penuh semangat berarti akan banyak oksigen yang terpompa di sekitar tubuh yang dibawa darah dan nutrisi pada permukaan kulit. 

2. Membuat tubuh menjadi fit. Meskipun seks bukan cara paling efektif untuk menurunkan berat badan, Anda dapat membakar antara 100 dan 250 kalori per jam dan juga olah raga otot-otot secara menyeluruh. 

3. Meningkatkan mood. Ketika seorang wanita mencapai orgasme, mereka mengeluarkan suatu hormon seks yang disebut oxytocin yang diproduksi oleh bagian dasar otak yang dapat membangkitkan perasaan emosional seperti kehangatan dan saling asuh yang membantu meningkatkan pertalian di antara dua orang. 

4. Menjaga Anda tetap langsing. Hubungan seksual meningkatkan tingkat insulin-seperti faktor penumbuh (IGF)-suatu hormon yang dapat mengontrol aktifitas enzim dalam sel-sel yang bertanggung jawab pada metabolisme lemak. Ketika tingkat IGF lebih tinggi dikeluarkan, membantu menghacurkan lapisan lemak. 

5. Meningkatkan kekebalan. Penelitian telah menunjukkan bahwa orgasme dapat membantu menstimulus sistem kekebalan. Hal ini terjadi karena dapat meningkatkan tingkat T3 dan T4 sel lymphocyte-sejenis sel darah putih yang dapat memproduksi anti bodi dan menyerang infeksi sebanyak 20%. 

6. Mengurangi stress. Ada bukti ilmiah yang kuat bahwa orgasme dapat memicu pengeluaran endorphins-bahan kimia yang dikeluarkan otak yang bertindak sebagai painkillers efektif. 

7. Membantu mencegah penyakit jantung. Seks memiliki keuntungan khusus bagi pria, terutama jika mereka berumur 40 tahun lebih. Karena seks dapat membantu meningkatkan testosteron yang dapat melindungi jantung. 

8. Membantu sirkulasi. Seks adalah olah raga yang dapat meningkatkan sirkulasi darah karena akan membiarkan oksigen dan nutrisi mengalir dalam aliran darah lebih mudah. 

9. Memperpanjang hidup. Para peneliti telah menghubungkan hidup lebih panjang dengan frekuensi seks baik pria dan wanita. 

10. Menurunkan risiko dalam kehamilan. Suatu penelitian tahun 1994 menemukan bahwa wanita yang melakukan seks dalam hubungan jangka panjang memiliki resiko komplikasi lebih kecil dalam masa kehamilan.

Anda Ada Cerita Menarik? Email Kepada Kami di selangor2u@yahoogroups.com

Blog Widget by LinkWithin
SHARE THIS ARTICLE/POST:
  • Facebook
  • MySpace
  • Twitter
  • Technorati
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Live
  • Yahoo! Buzz
  • Yahoo! Bookmarks
  • email
  • PDF
  • Print
  • RSS
· Tags: , ,

11 Comments »

  • hady said:

    info yang bagus tapi jangan buat sebarangan kawin dulu (nikah) baru boleh enjoy dengan tip diatas hehe

    hady’s last blog post..Spam killer

    [Reply]

    mazuki Reply:

    haha..jangan cuba2 sebelum kahwin

    [Reply]

  • etomyam said:

    suka-suke

    etomyam’s last blog post..Organizational Diagnosis

    [Reply]

  • eyeman said:

    setuju. hehe :)

    [Reply]

  • Rahsia Jutawan CBC said:

    wahaha..ni kena buat selalu ni….eksesais ni….:))

    [Reply]

  • Inventory Management Software said:

    Menarik ni..hehe

    Inventory Management Software’s last blog post..Links for 2009-04-11 [Digg]

    [Reply]

  • khalifah said:

    mantap ni
    good info

    [Reply]

  • Melayu Boleh said:

    hehe..
    memang menarik..
    kene cepat2 kawin ni..ekeke

    [Reply]

  • suami-isteri dot ... said:

    great info…
    nak pi usha awek sat.. ajak kawen… haha…

    [Reply]

  • ayu said:

    btl la pe artikel 2 tulis (sbb dah m’galami) bg mereka2 yg lum kawin ha cpt2 la kawin best woooooooooo

    [Reply]

  • jimi said:

    xde duit nak kawin la….

    [Reply]

Apa Kata Anda?!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

ARTIKEL LAIN YANG BERKAITAN


online counter | | Site Meter