Select Page

HAI-O Apa Kata Mereka Yang Join ?

Baru-baru ini saya ada melihat iklan di TV mengenai Hai-O kemudian saya cuba search di internet dan terbaca komen dari orang yang telah join :

aku just nak inform aku da terkena dgn HAI-O mcm janji diorang tabur.memang da masuk iklan tv.tp kena pikir gak yg masuk iklan tu ntah org yg da berapa tahun buat pun aku x tau..aku bukan nak kondem HAI-O..sbb aku da kena aku kena gak bgtau korang..20 ribu bukan sikit.bdk2 hai-o ni akan cube sedaya upaya utk tarik korang smpi korang join..pastu dorang kaut untung dari duit korang..diorang pancing korang dgn kete mewah dorang(no plat 369).skang ni da dekat 2 tahun aku buat smua aku cite x nak join sbb diorang lebih tau nilai 20 ribu tu mcm ne..ni smua silap aku lg elok kalu 20 ribu tu aku wat beli umah dulu..wat duit kawin ke.tp aku mudah sgt pervaya kat org.skang ni upline aku pun wat x tau je..dia tgk aku x da prospek dia biarkan aku je terumbang- ambing.aku cite ni pengalaman aku just nak kongsi ngan korang.aku x nak korang jd mcm aku..biar la aku wat amal mcm ni bgtau kat korang drp menipu org… .mmg mampu pakai kete mewah la mcm2 lg tp tu semua duit org bawah… org atas dok senang je goyang kaki..whatever korang renungkan la..sebelum memulakan sesuatu buat research dulu.jgn main terjah je nanti makn diri… HAI-O la yg sbbkan aku berutang dgn bank..silap aku… silap aku smua ni..terlalu mudah percaya dgn kate2 bdk HAI-O(369).bnyk lg cr nak cari wit… ALLAH yg bg kite rezeki bkn HAI-O… ..ni aku nag g tau bdk2 ni mcm2 HAI-O ni mcm2 cara nak perdayakan org ngan cek2 duit diorang(padahal bdk2 HAI-O ni edit cek2 diorang gunakan photoshop kalu nak kaya mcm2 cara cari utk tipu)..ni cerita bkn aku reka tp mmg btl2 jd kat aku..aku cerita ni LILLAHITAALA..smuanye kat tgn korang pikir2 kan la.memang bdk2 HAI-O(369) niI da dilatih utk menarik korang join HAI-O..menggoda kite utk join HAI-O dgn pelbagai cara.korang hati2 la bila nak join (MLM) ni..aku bukan nak racun tp korang renung la sendiri.sbb aku da TERKENA ngan HAI-O ni..

Sumber

P/S : Saya sendiri pon pernah terkena dengan MLM (Uptrend) abih jugak la duit 2K ;( . Pikir-pikirkan lah.

FAKTA JOIN MLM : Ramai yang gagal dari berjaya

haio

876 Comments

  1. Ai Reen

    http://lapriere.blogspot.com/… ini kisah gadis yang terlepas dari hai-o ..ikuti macam mana dia melepaskan diri dari menanggung hutang…walaupun selepas dia menurunkan tandatangan pada borng pinjaman bank, menyerahkan salinan slip gaji dan ic!

    Reply
  2. merah biru6972

    hai-o syok…meletak kan diri anda pada tahap yg berbeza dari diri anda yg terdahulu…bagaimana bermula…ha ha kena join datang meeting ambik knowledge berkongsi strategi dgn upline yg dah berjaya…praktikkan lah…jatuh bangun tu..adatlah..kepuasan hanya datang pada yang berusaha secara istiqamah…berdoalah..menangislah sepuas puasnya ..percayalah rasa rendah diri dan syukur pada ALLAH akan datang bila kejayaan datang menjelma…

    Reply
  3. kerkx

    jauhkan kan laa dari kumpulan2 hai-o yang ade..jauhkan laaa dari BUDAYA2 yang mereka cipta.. semoga hidup kita lebih baik…. (yang menulis dari pengalaman)

    Reply
  4. jaka firmansyah

    wah… terima kasih atas pendapat kalian semua…. sebenarnya sy sendiri dah penah kerja dgn kat tmpt forex nie…. bile pelanggan untung usd100, agen dapat rm100…. nasib baik mase sy masuk ade sekumpulan agen senior (ade golongan abg,kakak,mak cik)tgh siasat tentang syarikat…. dieorg sume tu dah ade pelanggan…. mase dah dapat tau status syarikat, mereka sume bertindak nk keluar semua duit pelanggan mereka serentak tapi ade yg tak bleh… nasib baik sy sempat tau… kalo tak sy `menipu` skali…. selepas sebulan sy berhenti, baru syarikat itu kene serbu….kecian… berpuluh2 ribu…. kepada kawan2 yg men forex, sy 18thn dah terror pasal forex… hehehehe…. nie antara sedikit pengalaman sebenar… takkan nk cite sume kan…hehehe…

    nie mengenai marzuki…. maklumat yg kamu dapat tu tak berapa tepat la…. kalo kite bergantung pada naik turun mata wang asing, kenapa kite perlu `meneka naik atau turun?? konsep yg anda cakap tu same macam org main emas atau hartanah atau pun main saham…. beli mase murah, jual mase mahal….

    ikut logik la kan… kalo nilai mata wang turun, makne nye duit kite makin mengecil kan??? bermaksud rugi kan??? tapi nape kite masih bleh dapat keuntungan bile kite meneka nilai matawang tu turun???pikirkan…. dari mane sumber wang itu datang????

    tapi bagi forex, ia meneka…. kalo main no ekor, pada yg tegar main no ekor, mereka jugak ade buat analisa tentang no yg akan naik… ade yg jumpe bomoh, ade yg ade buat kiraan, mcm2 ade… sy sendiri penah tgk kawan sy care analisa dan cara bomoh… ade la kawan tu main… sy tgk jek…. yg bomoh tu bg mmg tepat… mmg kaye mase tu…. analisa plak… jarang2 kene… kebanyakkan hampir tepat…. dalam berita harian seorang ustaz sendiri buat kenyataan begitu…. same gak org sekarang main judi perlawanan bola sepak… kalo contoh malaysia dgn england, senang sangat nk tau mane yg menang… tapi kalo france dgn italy, susah skit… so pemain perjudian perlawanan bola sepak kene la analisa atau kaji, sape cedera, ade pemain utama dapat kad merah ke, ranking ke, dan lain… so kaedah nye same saje….

    gini la… graf tu yg utama tetap akan naik atau turun….mmg graf tu berfungsi….yg asal la… naik turun mengikut ekonomi semasa… tapi untung dah rugi bukan berkenaan pasaran tu…. tapi cara kite `meneka` sama ada ia naik atau turun.

    satu lagi pendapat sy….. kalo org2 forex berbual… hampir same dgn org men no ekor berbual…. contoh,

    "semalam aku analisis graf tu turun dah,tapi aku tak tekan… rugi aku tak main semalam"-forex

    "semalam no kete aku/no aku keluar la, rugi aku tak beli semalam"

    -ekor

    nk contoh lg… org amerika main lumbe kuda… dieorg pun buat analisa gak… kuda tu sihat tak seminggu sebelum perlumbaan, penunggang die bagus tak, kuda tu biase menang tak…dan lain…

    bagi kawan2, kire ade was2 tentang forex nie… bile ade was2, ape maksud nye… pikirkan….

    tak kisah la mane2 pun… kalo ade was2… pikirkan la….

    harap maaf bg sesiapa yg terluka…. hamba nie ingin menolong org melayu jgn kene tipu lg…. tu jek….. sedeh sy tgk ramai lg org kene tipu….. huhuhuhu…. moga ALLAH lindungi kamu semua….
    My recent post Selamat Datang di FastBet99

    Reply
  5. forex live charts

    Wonderful site. A lot of helpful information here. I?m sending it to some buddies ans additionally sharing in delicious. And of course, thank you in your sweat!

    Reply
  6. amir8black

    Salam to all…
    Sy usahawan Hai-O..
    Kepada sesiapa yang mempunyai Set
    Bio Aura dan Premium Beautiful
    Yang tak TERJUAL..
    Sila hubungi Teman Niaga saya:-
    Yan 012-2781571
    Bukan Senang Nak Jadi Senang…
    Bukan Susah Nak Jadi Susah…

    Reply
    • linda85

      masih ada yang nak lagi set premium beautiful x?sy masih ade 5 set lagi…e-mail me at:frosties_85@yahoo.com

      Reply
      • nuur zahiah aqilah

        salam, de lg tk set premium beatiful? bpe hrga klu linda jual?? thnks

        Reply
        • linda85

          AKUM…SORRY LAMBAT REPLY..LINDA BAGI RM2K…LINDA BOLEH BAGI 2 SET…KALO BTUL2 NAK..KOL/SMS YER..016-2741899…IF OK..REPLY ME K…A.S.A.P…THANX…

          Reply
    • nurni hussin

      Slm..
      Saudara,
      Saya ada 4 set lagi Bio Aura yang tak terjual.
      Nak buat mcm mana?

      Reply
    • azmi89

      blh ke u jual kan

      Reply
  7. Tanggung Hutang

    Eh,korang ada nak beli penapis BIO-AURA tak…melambak kat umah aku.Aku dah join hai-o,tapi tak dapat nak cari downline…so skg dok bayar utang dgn bank la….ada 9 tahun lagi….kalo korang ada nak pakai penapis bio-aura kontek2 aku la eh….harga bleh runding

    are_bacterus@yahoo.com

    Reply
    • noridah

      mcm berminat.brape harge?

      Reply
    • akmal

      up line gi mane???dia orang x tolong ke… orang hai o tengah uhsiaku ni.. hari hari kol aku..naik pening beb

      Reply
    • linda85

      akum..awak…nape jadi camtu yer…my group takde plak sampai camtu..diorang sgt2 membantu..so far…sgt2 memberansangkan…sayangla kalo biarkan camtu je…

      Reply
  8. Saujana Agriculture Soil Consultancy

    Dalam kehidupan kita sangat teringin…
    1.Nak Kereta
    2.Nak Rumah
    3.Nak Bini/Laki Lawa macam artis
    4. dlln lagi

    Didalam ghairah keinginan ini datang berbagai manusia
    yang mengambil kesempatan atas keinginan ini dengan cara mudah
    .. Ada geng bomoh,tangkal dsb di Chow Kit Road dan kawasan berdekatan banyak
    … Ada yang mengunakan teknolgi mudah (litmus liquid) untuk mengelirukan buat duit palsu . Ia hanya silap mata untuk kebas duit anda. Teknik yang sama di gunakan Mat Afrika..
    … Ada yang buat penyulupan dadah, kita jadi kaldai

    Ini benar menipu..anda hilang duit dan hilang nyawa silap silap.

    MLM ini dia bukan penipuan bulat bulat seperti diatas. Sebab ia beri produk, harganya mungkin terasa tinggi bagi orang biasa. Penapisa Air Hai O,Rx Water harga runcit >RM2000…bagi yang pendapatan RM700 tentu gayat nak beli. Minum air paip pun dah cukup . Tapi bagi orang berpendaptan RM3000 keatas mungkin rasa boleh beli jika di yakin kan kebaikan nya. Bagitu juga Premium Beautiful RM2000 tetapi Supreme Marketing jual RM180 tetapi produk dia tidak sama agak nya. Macam Ferarri /Mercedece dan Kancil tapi orang yang banyak duit sanggup buat kerja Gila Beli Ferrari 1.4 juta(recond) kakalu baru 4-7 juta.
    Crapet dari Iran pun ada jual RM50,000 buatan tangan. Ini semua produk mewah…kita kena cari pelanggan yang mewah/kaya. Masalah nya orang miskin mana ada kawan orang kaya!!! So kena jual kat boss boss untuk dapat modal balik.

    Sitem MLM in ada dua program selari.. satu perniagaan . Kita beli kita jual. Kita kena beli produk yang kita yakin boleh jual berdasarkan orang keliling kita dancontact kita. Biar untung sedikit lama jadi bukit. Tetapi kadang saya lihat upline terlalu rakus dan mengambil kaedah moneygame piramid. Dia suruh beli barang yang dapat bonus tinggi tapi pelanggan berpileh pileh.Mereka imut modul mereka berjaya….
    Kita kena ukur diri kita dan keupayaan kita dan lihat tract mana kita boleh buat. Kita mungkin jual benda asas yang semua orang pasti tidak berat hati nak beli kerana harganya dalam kemampuan kebanyakan orang.
    Tiada jalan pintas kepada kekayaan kerana yang pintas itu RISIKO TINGGI.

    Kita perlu belajar rahsia dan teknik
    AIDACR, SPCCMAF untuk memahami perniagaan.

    Reply
  9. Saujana Agriculture Soil Consultancy

    Forex dan Komoditi ..
    Pertama sekali kita perlu semak sama ada syarikat ini tulin bukan
    bayang bayang yang tiadak fanancial dan asset backing, atau hanya sindiket palsu…dan tak berlesen dan beratuliah. SKIM REMBAT CEPAT MEREMPAT!!!
    Peringgat kedua kepakaran sesaorang dalam pasaran kewangan,komoditi dan ekonomi tempatan dan Dunia.
    Contoh nya banyak orang rugi dalam Stock Market dalam tahun awqal 80an selepas 6 tahun pasaran recover…generasi tua yang tekena dah serik…Generasi kedua datang menunggan ombak kemajuan ekonomi selepas Tun Mahathir melaksanakan Ekonomi Perindustrian dan menarik banyak pelabur asing tetapi ia tidak kekal ia merudum semula. Orang yang spekulatif dan main margin terkena dulu.. di penghujung Serangan Matang Wang Oleh Yahudi George Soros 1997. Ekonomi Negara seperti di langgar Garuda. Tektik bukan konvensyenal Tun Mathir tak ikut buku teks…dapat mematangkan serangan itu dan ekonomi bagun semula.
    2011 kita lihat Ekonomi US,EU merudum ekonomi China naik.Harga komoditi besi naik mendadak bagitu juga emas.Itu apa yang telah terjadi. Tapi kalau kita dapat ramal awal kita tentu boleh jadi kaya kerana membeli komoditi itu dan menjual USD dan Euro…Tapi berapa orang yang dapat ramal dengan betul. Bagitu juga siapa dapat ramal Tsunami di Jepun,Banjir di Thailand,Revolusi di Tunisia,Mesir,Libya dan Syria. Siapa dapat Ramal apa US dan Israel EU akan buat kepada Iran? Apa kesan syarikat kita di Iran dan lain lain.
    Itu lah senario pasaran Komoditi dan Forex…dan mutual fund.
    Yang penting holding power..during bad time till recovery

    Reply
  10. hairi

    Salam semua, orang yang komen buruk tentang hai-o rata-rata orang yang pemalas untuk berusaha. Hai-o tak bersalah tapi korang yang tak tahu berniaga, tak tahu apa dia marketing. Memang sah bangsa-bangsa yang berkenaan lemah dalam perniagaan, banyak negatif dalam otak, dengki kianat dan macam-macam lagi. Buanglah sikap buruk itu. Tak ada dalam dunia ini orang yang berjaya bersikap begini. Tanyalah diri sendiri apa pencapaian sehingga sekarang? bagus, alhamdullillah, kalau tak ada kemajuan sendiri yang salah bukan orang lain…LOL!!!!

    Reply
    • hidyanti othman

      betul tu.. hai-o ada byk grup yg buat MLM.. mungkin korg kena dgn grup yg tk best tu.. grup ni yg aku join ni tiap2 minggu bg coaching n mentor akan pastikan tipa2 consultan dia blh buat, cepat btindak n dpt prospek, tehn trus join projek…n kitorg punya grup tk open projek sampai 20k.. serendah 3k sahaja, dh namanya pun projek istimewa… CDM2 tu mmg la dh kaya, tp upline saya yg br 5-6 bln join, projek 3k tu dh nk upgrade ke projek 15k…dia siap dpt renovate umah mak dia kt kampung lg.. sbb selain dr untung runcit(kitorg mmg fokus kt 1 produk je-bio ever), grup bg insentif n syarikat bg bonus,,, sbb saya tk rasa diorg menipu, saya join. mentor mmg hr2 pantau n tanya.. segal ilmu diturunkn, tips tu tips ni… sa, salah n naseb diorg la join grup yg hameh mcm tu…

      Reply
    • hidyanti othman

      apa2 pun yg kita buat, kena ada ilmu…ada org tk pandai baca, tp ada ilmu meniaga- blh bjaya…. cari la grup MLM yg sentiasa turunkn ilmu, bkongsi tips mcm mana nk dpt prospek atau jual brg.. coaching n mentoring secara berterusan n sentiasa bg motivasi pd downline2… grup yg aku join ni mmg superb..n korg tk yah nk loan sampai 20-30k..start dgn projek istimewa kitorg hanya 3k sahaja. sbb kitorg concentrate 1 brg kecik yg sgt2 bagus utk kesihatan, kecantikan n keintiman,…benda kecik, tk mahal org akan repeat order… dulu yg buat bio aura dgn pb tu mmg la susah nk jln, sbb harga mahal n org tk repeat order… so, pikir la, kalau pikiran tu kt takuk tu jg, n selesa dgn hidup skrg teruskn dgn pemikiran mcm tu.. TK SEMUA MLM MENIPU!!!….

      Reply
      • hisham

        btol3…hai-o yg terbaik sbb membe2 aku byk yg dah berjaya upline dorg terbaik…wow….

        Reply
  11. sayang selalu

    alahai..”tp kena pikir gak yg masuk iklan tu ntah org yg da berapa tahun buat pun aku x tau”–kat situ pon nampak…ko buat sebulan mmg rr xkaya..org melayu mmg camni…org bisnes diapun bisnes..pastu malas buat keje..tau nak cepat kaya jek..sbb tu xpernah maju..itulah bisnes strategi…apepon kita nk buat msti ada usaha..budak sekolah pon kena blaja 5 thun..tu pon xdapat 10A gak…xde ape pon yg salah hai-o ni..yg ckp byak tu sbb jeles tgok org kaya..aku ni yg bukak restoren pon kena ambil masa bertahun2 nak balik modal..kl aku ni otak cam korang yg negatif..kompom sebulan buka kedai,pastu nampak cam dah xde pelanggan ..trus tutup!!adoyaii..tengok la lim goh tong…sape sangka dia bleh bukak kawasan pelancongan kat atas bukit…walaupon org kata dia gile tp dia buat je..skang anak dia bleh jadi antara yg terkaya dlm negara..tp kita melayu..mmg LAYU!!sedeyyyyyyy…setiap kejayaan tu pasti ade cara dan jalan..kl xjadi tu msti ade sebab…malas bt keje ke, tuhan nak uji ke, mcm2..kl ade kedai modal 1juta pon…kalau buka 2 ari, tutup 28 ari..camno nak masuk rezeki dek non oi….sian aku tengok org yg negatif ni….

    Reply
  12. intan terpilih

    saya baru joint hai o ni. Best labur RM21000 dapat balik lebih berganda. Produk belum dapat tp dah ada yang booking. Kena ada semangat nak buat dan ilmu untuk di kongsi. Satu hari dpt jual 4 set. Dah cari rakan kongsi dan berjaya. Kalau niat ikhlas, usaha kuat, berilmu dan tiada perasaan buruk sangka insyaallah berjaya. Tak percaya saya boleh tunjukkan caranya

    Reply
  13. adibahkarimah.com

    kejayaan tak akan dtg bergolek…hanya yg bersemangat kental dan berusaha bersungguh-sungguh saja akan berjaya..
    bukan salah hai-o ataupun apa2 syarikat…berniaga apa2 pun kalau tak bersungguh takkan kemana.
    Upline itu adalah leader yg menunjuk jalan…berjaya atau gagal bukan sebab leader, tapi diri sendiri…
    tengok org yg berjaya, bukan dengar pada org yg gagal..

    Reply

Trackbacks/Pingbacks

  1. Video - Kumpulan Uptrend Irich 696 Kena Serbu - Pari Pari Duitku Melayang | s2u.my - [...] P/S : Pegawai penyiasat tu sebut Irich 369. Adakah 369 juga dalam siasatan??#dd_ajax_float{background:none repeat scroll 0 0 #FFF;border:1px…

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *