|Blogspot Tips|Buat Blog Guna Blogger/Blogspot- Sign Up
MYmalaysian.com | Register | Login | Lost Password | Beriklan Percuma
Disini saya ingin berkongsi sedikit sebanyak Bagaimana Untuk Membuat Blog Menggunakan Blogspot.
Step #1
Anda perlulah mempunyai email Gmail
Daftar akaun gmail disini
Step #2
Sekarang anda telah pun mempunyai akaun gmail, jadi anda telah boleh mendaftar akaun menggunakan blogger.
Click disini untuk membuka akaun blogger.
Anda akan lihat paparan seperti dibawah:
Step #3
Lengkapkan maklumat-maklumat yang dikehendaki seperti dibawah:

Step #4
Seterusnya namakan blog yang anda mahukan,contohnya seperti koleksi-upin-ipin.blogspot

Kemudian,check terlebih dahulu nama blog pilihan anda masih available ataupun tidak.
Step #5
Buat pilihan template untuk blog anda. Template yang disediakan adalah template-template yang basic,saya akan ceritakan bagaimana untuk menukar teemplate anda kepada template yang lebih menarik pada post selepas ini.

Step #6
Sekarang anda telah boleh membuat posting kedalam blog anda.

Hanya 6 langkah mudah untuk anda memiliki blog anda sendiri. Pada satu akaun dengan blogger, anda boleh membuat seberapa banyak blog yang anda mahukan, bukan hanya terhad satu akaun untuk satu blog.
Jadi, jika anda mahu menambah blog, anda hanya perlu create new blog pada akaun yang sama menggunakan email yang sama.
Be Our Readers, Subscribe by Email








[...] hapend to me too in my 1st blog post at selangor2u untill now (after a year) that blog post there’s no comment. Maybe because it only a simple [...]
thankz…sgt simple…
[Reply]