Web
Analytics
Together We Share

Ricardo Kaka Memeluk Islam ? Tiada Sumber Sahih

Bermula semalam berita mengenai Ricardo Kaka pemain Real Madrid memeluk agama Islam tersebar di facebook dan seterusnya ke laman-laman blog tempatan. Namun, selepas penelitian saya kepada laman-laman luar negara tidak ada sumber yang sahih mengatakan Kaka telah memeluk islam.

Sebenarnya apa yang berlaku ketika gambar tersebut diambil adalah sempena lawatan 10 hari Kaka ke Dubai.

Sumber: alarabiya.net
Related Posts

Chandra Bahadur, Lelaki Terpendek Dunia [+Video]

Lelaki Thai Mencuri 10,000 Pakaian Dalam Wanita Selama 30…

Berdasarkan laporan dari alarabiya ini, Kaka dan isterinya hanya mendengar syarahan mengenai Islam dan Arab ketika lawatannya ke Dubai.

Pemain bola sepak antarabangsa Recardo Kaka bercadang untuk mengetahui lebih lanjut mengenai orang Arab dan umat Islam selepas lawatan 10 hari ke Dubai, Jabatan Pelancongan dan Perdagangan Pemasaran (DTCM) melaporkan.

Bintang tengah Brazil dan Real Madrid telah dibawakan oleh DTCM dalam usahau ntuk menarik lebih ramai pelancong ke Dubai.

Ketika melawat sebuah masjid yang  dicipta untuk pelancong yang ingin mengetahui lebih lanjut mengenai Islam, bintang mega mendengar pengenalan pada gaya hidup umum umat Islam dan Arab.

Sememangnya terdapat beberapa pemain bintang di Real Madrid adalah penganut Islam salah seorangnya adalah Mesut Ozil.

PENGUMUMAN-AMARAN-PENTING!!! Selangor2u Blog merupakan arkib artikel yang dimana kami menulis sejak 2008 dahulu. KINI kami kembali menulis root domain kami iaitu selangor2u.com. Teruskan membaca perkongsian terbaru kami di Selangor2u 2018
Kami tunggu anda disana!!!!